Heerlijke pannenkoekjes van banaan en ei

De afgelopen weken kwam ik steeds vaker de pannenkoeken tegen die met maar twee ingrediënten worden gemaakt: banaan en ei. Ik vond het een vreemde combinatie, maar was stiekem toch wel erg nieuwsgierig. Vanmiddag heb ik deze pannenkoeken uitgeprobeerd en van elke stap een foto gemaakt. Het resultaat was verrassend goed; ze smaken heerlijk!

Stap 1: Je hebt één banaan (de meest rijpe die je hebt liggen) en twee eieren nodig. Hier kan je ongeveer twee wat grotere (en dikkere) pannenkoeken van maken of vier kleintjes. Ligt ook een beetje aan de grootte van jouw koekenpan.

1

Stap 2: Kluts de eieren in een bakje. In het andere bakje pureer je de banaan tot een soort moes.

2

Stap 3: Gooi de twee mengsels bij elkaar in een iets grotere kom. Meng dit goed door elkaar.

3

Stap 4: Doe een beetje boter/olijfolie/kokosolie in de pan en doe een beetje van het mengsel in de pan. Ik had zelf iets teveel in de (kleine) pan gedaan. Ze zijn het lekkerst wanneer ze wat dunner zijn dan op onderstaande foto. Het bakt vrij snel, dus goed opletten of de onderkant al bruin is.

4

Stap 5: Als de onderkant goed bruin is keer je de pannenkoek om in de pan. Laat deze nog heel eventjes bakken en voila! Je kan uiteraard nog ingrediënten toevoegen aan het beslag, zoals bijvoorbeeld rozijnen of een beetje kaneel. Je kan de pannenkoek garneren met vers fruit, rozijnen of gewoon lekker met poedersuiker en stroop!

6

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s